Višnja Poropat Vujnovac nova predsjednica Ogranaka Matice hrvatske u Zaprešiću

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Izborna skupština koja je održana 28. travnja 2022. u prostorijama Ogranaka Matice hrvatske u Zaprešiću izabrala je novo predsjedništvo.

Predsjednica je Višnja Poropat Vujnovac, potpredsjednik Mirko Ivanjek, a preostala tri člana čine Petra Katarinčić, Zdravka Kramarić i Šime Čačić.

Dosadašnji predsjednik Mirko Ivanjek istaknuo je da mu je drago što je na čelo Ogranaka Matice hrvatske u Zaprešiću izabrana žena, a i da novo izabranu predsjednicu čekaju izazovi poput osmišljavanje novih projekta i prijava istih na natječaje.

Rad Ogranka Matice Hrvatske Zaprešić finacijski je podržan od Grada Zaprešića, a vjeru u dobru suradnju s novom energijom ima i zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus, koji očekuje od Matice povezivanje s drugim ustanovama s područja kulture u zaprešićkom kraju, dodao je i da od nove predsjednice očekuje da se u rad Matice uključi veći broj građana Zaprešića koji obiluje akademski obrazovanim umjetnicima i znanstvenicima.

Na sjednici Skupštine dodijeljena su priznanja istaknutim članovima Ogranka koji su posebno pridonijeli svojim radom i trudom, a to su Božidar Novak, Dragica Pernar, Branko Milihram i Duška Zagajšek.

Sjednici je prisustvovao i glavni tajnik Matice hrvatska Marijo Dominiković.