Besplatna radionica za obrtnike o primjeni OIRA alata za procjenu rizika

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Udruženje obrtnika Zaprešić objavilo je poziv na besplatnu radionicu o primjeni OIRA alata za procjenu rizika s ciljem edukacije obrtnika/poduzetnika te smanjenja troškova vezano uz provođenje zaštite na radu, koja će se održati u Hrvatskoj obrtničkoj komora, Ilica 49, Zagreb, u srijedu 27. travnja 2022. s početkom u 10 sati.

OiRA alati su interaktivni online alati za izradu procjene rizika, dokumenta koji je po Zakonu o zaštiti na radu obvezni dokument svakog poslodavca koji zapošljava jednu i više osoba. OiRA alati su besplatni, jednostavni za upotrebu i uz to edukativni, namijenjeni su u prvom redu mikro i malim poduzećima, ali ih mogu koristiti i srednja, za različite djelatnosti i sektore.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike – Uprava za rad i zaštitu na radu u sklopu projekt „Razvoj sustava e-učenja, upravljanja i praćenja zaštite na radu“ od 30 planiranih dosad je izradilo šest OiRA alata: za autolimare, autolakirere, cvjećare, pedikere, pekare, kuhare, šumske radnik-rukovatelje pilom, kućne majstore-domare, radnike u rasadniku bilja i vodoinstalatere.

Na radionici će se moći saznati kako na jednostavan način i besplatno izraditi procjenu rizika za svoj obrt.

Više informacija potražite na na e-mail drazen.horvat@hok.hr ili 01 48 06 650 (Dražen Horvat).

Pozivnica

Informacije vezane uz radionicu o primjeni OIRA alata

Obrazac prijave za radionicu

Informacije o obradi podataka Radionica OIRA