U SŠ Ban Josip Jelačić održat će se radionica o rodno uvjetovanom nasilju na internetu

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Radionica koja će se u petak održati u SŠ Ban Josip Jelačić u Zaprešiću, bavit će se rodno uvjetovanim nasiljem na internetu – kako ga prepoznati, kako reagirati na njega te kako ga spriječiti.

Europe on Track projekt je AEGEE-Europe koji vode mladi volonteri iz cijele Europe. Cilj projekta je podići svijest, stvoriti prostor za raspravu te prikupiti mišljenja mladih u Europi o važnim društvenim pitanjima.
Tema ovogodišnje edicije je edukacija europske mladeži o pitanjima rodno uvjetovanog nasilja i rodne nejednakosti.

AEGEE (franc. Udruga studenata Europe) jedna je od najvećih interdisciplinarnih studentskih organizacija u Europi koja promovira europsku svijest preko studentske mobilnosti, komunikacije i integracije između studenata Europe. Kao nevladina, politički neovisna i neprofitna organizacija, otvorena je za studente svih fakulteta. Udruga danas broji oko 9 000 članova u više od 150 sveučilišnih gradova u 37 zemalja diljem Europe.

AEGEE-Zagreb jedna je od najaktivnijih regionalnih podružnica udruge AEGEE-Europe, osnovana 1993. godine. U veljači 2017. smo organizirali i proveli naš najveći do sada projekt – konferenciju EPM Zagreb s temom Europa pod opsadom: Populizam i antieuropski pokret. Konferencija je na četiri dana u srcu Zagreba okupila preko 260 članova naše Udruge iz cijele Europe. Svake godine organiziramo vrlo uspješne europske događaje, poput ljetnih škola s tematikom ekološke održivosti, zimskih događaja gdje sudionici upoznaju hrvatsku kulturu, razmjene mladih, te smo bili i dio projekta Europskog parlamenta – My Europe My Say, čiji je cilj bio poticati građansko djelovanje mladih. Uz to, svake godine sudjelujemo na raznim projektima pod pokroviteljstvom Erasmus+ programa uz suradnju s mnogim institucijama Europske unije i europskim udrugama.