Zaprešić mijenja boju svoje zastave?

RAZNO

Ruska vlada je sastavila spisak stranih država i teritorija koje poduzimaju neprijateljske akcije protiv Moskve, a na listi se našao i Zaprešić. Prema priopćenju Kremlja provedena je sveobuhvatna akcija skeniranja profilnih slika na društvenim mrežama koje sadrže ukrajinsku zastavu, te je napravljen popis pojedinaca i organizacija koje na ovaj način podržavaju Ukrajinu.

Kako se Zaprešić našao na ovom popisu otkrila nam je Lana Jantar Štimić iz gradske uprave Grada Zaprešića: “Pretpostavljamo da je došlo do pogreške i da su Rusi vjerojatno zamijenili žuto-plave boje našeg grba i zastave s bojama ukrajinske zastave”.

Grad Zaprešić je uputio prosvjednu notu Veleposlanstvu Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, na koju je stigao odgovor sa zahtjevom da Zaprešić promijeni boje svoje zastave ukoliko se ne žele suočiti sa redukcijama plina.

Podsjećamo, odlukom Gradskog vijeća Grad Zaprešić kupuje plin po tržišnim cijenama i moguća zabrana korištenja ruskog plina višestruko bi povećala izdvajanja za ovaj energent što nije predviđeno ovogodišnjim proračunim.

Iz navedenih razloga iz gradske uprave razmatraju prijedlog promijene boje zastave u zeleno-rozu.