Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Iz Grada Zaprešića su objavili kako je ravnateljstvo civilne zaštite otvorilo Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Poziv se odnosi na vlasnike stambenih jedinica koji imaju na raspolaganju slobodne stambene jedinice, i vlasnike stambenih jedinica koji su već ustupili svoje stambene jedinice na korištenje.

Trošak korištenja stambene jedinice u pojedinačnom smještaju podmirivat će se vlasniku stambene jedinice jednom mjesečno, na temelju sklopljenog ugovora o najmu, koji obuhvaća trošak najma prostora i trošak režija.
Trošak korištenja stambene jedinice podmiruje se za:
– samca – 50 kn po danu
– za više osoba: I. član – 40 kuna po danu, II. član – 30 kuna po danu, III. član – 20 kuna, IV. član i svaki sljedeći član – 10 kuna.
Stambena jedinica treba imati minimalno 30 m površine stambenog prostora za jednu osobu, odnosno za svaku sljedeću osobu iz kućanstva po 5 m .
Stambeni prostor mora imati kuhinju i kupaonicu sa sanitarnim čvorom, treba biti opremljen potrebnim namještajem i aparatima te imati svu potrebnu komunalnu infrastrukturu. Najviši iznos troškova korištenja stambene jedinice je 3.600,00 kuna mjesečno.

Tekst Javnog poziva

Odluku o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju

Obrazac za ponudu smještaja za raseljene osobe

Iz Grada Zaprešića pozivaju građane koji imaju stambenu jedinicu koju žele dati na korištenje, da popunjeni obrazac ponude smještaja dostave Stožeru civilne zaštite Grada Zaprešića elektroničkom poštom na adresu cz@zapresic.hr. Potom će ih kontaktirati djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić kako bi pregledali ispunjava li stambena jedinica uvjete iz ponude.