Jelačićke osvojile brojne medalje

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Jelačićke Zaprešićke Mažoretkinje su 20.03.2022. bile domaćin 6. Regionalnog prvenstva HUMT-a za sjeverozapad u Zaprešiću. Prvenstvo se odvijalo u novoj sportskoj dvorani OŠ Antuna Augustinčića na kojem se predstavilo šest timova (Mažoretkinje Grada sv. Ivan Zelina, Belečke mažoretkinje, mažoretkinje Dubrovčan, Mažoretkinje Društva naša djeca Budinščina, Mažoretkinje Plesne udruge Ritmokracija i Jelačićke zaprešićke mažoretkinje). Svečanom otvorenju nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaprešića Matija Teur koji je i službeno otvorio prvenstvo.

Jelačićke su osvojile tri zlatne medalje i srebrnu medalje s predstavljene četiri koreografije, te se direktno plasirale na Državno natjecanje Hrvatskog udruženja mažoret timova koji će se krajem svibnja održati u Kutini.

Zlatne medalje osvojene su u sljedećim kategorijama: juniori – mini formacija tradicionalni stil, juniori-velika formacija-tradicionalni stil i seniori – velika formacija tradicionalni stil. Srebro su osvojile seniorke u kategoriji mini formacija – tradicionalni stil.

Ovom su se prilikom predstavile kadetkinje, koje su prvi puta nastupale u show programu jednog ovakvog natjecanja.