Kazališna ponuda u ožujku

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U ožujku se obilježava nekoliko kazališnih dana: 20. ožujka Svjetski dan kazališta za djecu i mlade (ASSISTEJ), 21. ožujka Svjetski dan lutkarstva (UNIMA), i 27. ožujka Svjetski dan kazališta.
Max teatar je objavio raspored predstava kojim će obilježiti ove dane u Zaprešiću i Brdovcu:

20.3 u 18 h u Kino dvorani općine Brdovec igranjem predstave glumačkog dramskog studija /grupa mladi predstave Covidio Maturalac -20 (ulaz slobodan)

O PREDSTAVI
Predstava „Covid(io) Maturalac – 20“ u izvedbi Max teatra iz Zaprešića prikaz je jednog od najvažnijih događaja u sazrijevanju djece – pripreme i odlaska osmaša na maturalac. Dolazak vesele grupe pred dubrovački hotel naglo će prekinuti sva njihova očekivanja. Suočeni s proglašenjem pandemije i tzv. lockdownom u Hrvatskoj, daleko od kuće, postaju svjesni težine aktualnosti. Smijeh, tinejdžerske prepirke i pjesmu zamjenjuju tišinu i nevjericu. Povratak kući prikazuje suočavanje mladih ljudi s promjenama koje je u njihovom odrastanju unijela korona. Neki od njih se snalaze, a nekima je nemoguće izdržati dan. Naslov predstave igra riječima „Tko vidio maturalac 2020. godine“ ili jednostavno „Covid maturalac“.
Prva dio predstave dramatizacija je dijela romana Branke Primorac „Maturalac“. Drugi dio prikaz je aktualnih javnozdravstvenih zbivanja u proljeće i ljeto 2020. godine, početak korone u Hrvatskoj i Zaprešiću. Dramatizacija potpisuje Blanka Doko uz stručne savjete psihologije Valentine Posavec. Stvarajući predstavu nitko od aktera nije slutio da bi virus mogao imati ovakvo razmjere – na teško prihvatljiv način dugotrajno utjecati na život i stil življenja.

25. 3 u 20 h u Vršilnici kazališna družina Max teatra: predstava Romanca o tri ljubavi

Riječ je o jednoj od najpoetičnijih hrvatskih komada iz pera Antuna Šoljana.
Kroz priču vas vode četiri središnja lika: Gospa, Službenica, Vitez i Kapelan, a radnja je smještena u doba križarskih ratova. Gospodar dvorca zadužio je starog kapelana da mu čuva suprugu i posjed. Jednog dana na vrata zakuca mlad i zgodan vitez.
Predstava puna humora, ljubavi i strasti u izvedbi sjajne glumačke podjele:
Helena Minić Matanić (Gospa),
Amar Bukvića (Vitez),
Marina Kostelac (Službenica) i
Pero Juričića (Kapelan)

27.3 u 19 h u Kino dvorani općine Brdovec predstava “12 gnjevnih ljudi” R.Rouse u izvedbi starije srednjoškolske i studentske grupe glumačkog dramskog studija Max teatra (ulaz slobodan)

28.3 tokom dana u Vršilnici za sedme i osme razrede Zaprešićkih škola predstava Covidio Maturalac.