ŽO MOST-a zagrebačke županije posadila stabla u Zaprešiću

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Županijska organizacija MOST-a zagrebačke županije započela je akciju sadnje stabala u svim gradovima županije započevši s Gradom Zaprešićem gdje je zasađeno 10-ak stabala običnog graba. Sadnja stabala provodi se u okviru MOST-ove akcije “Do zdrave Hrvatske”.

“Skupilo se nas 20-ak kako bismo sudjelovali u jednoj nacionalnoj kampanji sadnje stabala. Sadimo obični grab. Posadit ćemo 10 stabala. S tom svrhom da pokažemo ljudima kako treba mariti za okoliš u ovim turbulentnim vremenima. I samim time za 10 godina uživat ćemo plodove našeg rada. Imat ćemo lijepu hladovinu i lijepo će izgledati naš krajobraz. Mislimo i na CO2. Sadimo ovdje na glavnoj cesti Alojzija Stepinca od 2 do 10., od poteza caffee bar Monaco do semafora.  Ovo je zapravo županijska akcija MOST-a. Počinjemo od zapada, točnije od Zaprešića. Cilj nam je u svakom gradu županije posaditi do 10-ak stabala”, rekao je Luka Jović (MOST).

“Organizator je županijska organizacija MOST-a Zagrebačke županije. Organizirali smo ovu akciju iz potrebe brige o okolišu i sadnje sadnica koje će uljepšavati krajobraz našega Grada i ostalih gradova Zagrebačke županije. Službeni naziv akcije je MOST – do zdrave Hrvatske”, a kolokvijalno je to nazvano “Zasadi stablo, ne budi panj”, pojasnio je Ante Vukelić, predsjednik MOST-a Grada Zaprešića.