Radovi u Ulici Bana Josipa Jelačića na križanju s Ulicom Vladimira Novaka od 20. ožujka

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI PROMET

Regulacijska građevina u čvoru 58 bit će predmet rekonstrukcije u Ulici Bana Josipa Jelačića na križanju s Ulicom Vladimira Novaka od 20. ožujka u 7 h, do 20. svibnja u 17 h.

Prema rješenju privremene regulacije prometa u dijelu zahvata u Ulici Bana Josipa Jelačića na križanju s ulicom Vladimira Novaka predviđa se u zoni radova zatvaranje istočnog prometnog traka uz regulaciju prometa. U zoni radova nije omogućen pješački promet nogostupom, već pješaci prelaze na zapadnu stranu kolnika uz regulaciju prolaska semaforima.
Promet Ulicom Vladimira Novaka se zatvara iz smjera zapada, a omogućen je iz Ulice bana Josipa Jelačića iz smjera sjevera, odnosno juga, kada je vozilima iz tog smjera upaljeno zeleno svjetlo.

Budući da za izvođenje radova nije dovoljna širina samo istočnog prometnog traka već i cijeli zapadni trak u samoj zoni križanja predviđeno je da se traka po kojoj će se kretati vozila djelomično pomjeri na postojeće nogostupe i zelene površine. U tu svrhu će se na mjestima gdje vozna traka prelazi preko rubnjaka uz njega izvršiti asfaltiranje do vrha rubnjaka kako bi se vozilima omogućilo da mogu nesmetano doći na nogostup.

U zoni zahvata postoji stajalište autobusa ZET-a u Ulici bana Josipa Jelačića neposredno južno ispod križanja s Novakovom ulicom. Predstavnici ZET-a su dali zahtjev da se njihovo stajalište pomjeri sjeverno iznad križanja i da se na prometnici postavi privremena signalizacija za privremeno stajalište.