Predstava “Romanca o tri ljubavi” u Vršilnici povodom Svjetskog dana kazališta

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Turistička zajednica grada Zaprešića i kazališna družina Max teatra iz Zaprešića pozivaju vas da zajedno obilježite Svjetski dan kazališta predstavom “ROMANCA O TRI LJUBAVI”.

Riječ je o jednom od najpoetičnijih hrvatskih komada iz pera Antuna Šoljana. Kroz priču vode četiri središnja lika: Gospa, Službenica, Vitez i Kapelan, a radnja je smještena u doba križarskih ratova. Gospodar dvorca zadužio je starog kapelana da mu čuva suprugu i posjed, kad jednog dana na vrata zakuca mlad i zgodan vitez…

Predstava puna humora, ljubavi i strasti, na rasporedu je u petak, 25. ožujka s početkom u 20 sati u Vršilnici, a glume: Helena Minić Matanić (Gospa), Amar Bukvića (Vitez), Marina Kostelac (Službenica) i Pero Juričića (Kapelan).
Režija: Marina Kostelac; pomoćna režija: Helena Minić Matanić; glazba: Davor Rocco; kostimi/rekvizita: Tihana Ostreš; kostimi/fotografije Staša Schahman, koreografija/scenski pokret: Deana Gobac

Ulaznice

Od 1962. godine, na dan 27. ožujka obilježava se Svjetski dan kazališta. Taj je datum odabran na 9. svjetskom kongresu ITI-ja, održanom 1961., a povezan je s otvorenjem prve kazališne sezone u Teatru nacija u Parizu. Na taj dan u kazalištima se prije predstava čitaju poruke, a u nekim je kazalištima ulaz na predstave besplatan.