Volonteri Crvenog križa Zaprešić su aktivni u prihvatnom centru motela Plitvice

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Iz Crvenog križa Zaprešić su objavili kako su njihovi volonteri aktivni na prihvatu izbjeglica iz Ukrajine u prihvatnom centru u Motelu Plitvice.
Denis Ljevaković, ravnatelj zaprešićkog Crvenog križa, rekao je u razgovoru za Zfm kako su u stanju pripravnosti, te kako je aktivirana Služba traženja Hrvatskog Crvenog križa koja će pomagati u evidenciji osoba i obnavljanju obiteljskih veza u slučaju dolaska izbjeglica u Hrvatsku.
Ravnatelj zaprešićkog Crvenog križa je pozvao sve sugrađane koji su već primili izbjeglice, da se obavezno jave u Crveni križ Zaprešić kako bi evidentirali izbjeglice, i povezali ih s ostalim članovima obiteljima.
Denis Ljevaković je potvrdio i kako će pomoći s donacijama hrane, odjeće, obuće i ostalih potrepština, a podsjetio je i kako je smještaj izbjeglicama osiguran i u motelu Plitvice u Zagrebu. Potvrdio je i kako Crveni križ trenutno raspolaže dovoljnim zalihama iz kojih mogu osigurati prvu pomoć izbjeglicama.

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu uslijed ukrajinske krize. Svi oni koji žele pomoći, mogu to učiniti uplatom na žiro račun:
IBAN: HR0923600001503056530
Poziv na broj odobrenja : 705
Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10
Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb
Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX
Donirati se može i putem aplikacija za mobilno bankarstvo koristeći barkod.


Sva prikupljena sredstva bit će namijenjena za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu o kojemu skrbe članice Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca na području Ukrajine i drugih država koje su prihvatile izbjeglice i svakodnevno im pružaju potrebnu pomoć, uključujući i Hrvatsku.