Zaprešić dobio 4D razglednicu

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U petak, 11. veljače u Vršilnici – Novi dvori, predstavljena je 4D razglednica.

4D razglednica je mobilna aplikacija koja klasičnu razglednicu pretvara u moderan turistički proizvod korištenjem proširene stvarnosti a predstavljena je u zaprešićkoj Vršilnici. Aplikacija 4D razglednica omogućuje osobi koja pošalje klasičnu razglednicu da primatelju dočara stvarni izgled lokacije kroz prikaz 3D video modela u razglednici te tim putem dobije što više informacija kako bi i on jednog dana posjetio Grad Zaprešić.

“Drago mi je da smo danas imali priliku predstaviti novi turistički proizvod, točnije novi suvenir na tragu naših pametnih suvenira koje smo već predstavili prije 2 godine. Danas je to bila nova 4D razglednica koju će svi naši posjetitelji ali i sugrađani moći pronaći u Turističko-informativnom centru Turističke zajednice te prošetati kroz proširenu stvarnost Novim dvorima, ali i drugim zanimljivim točkama u našem gradu”, rekao je direktor Turističke zajednice Grada Zaprešića Toni Ganjto.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk dodao je ” Činjenica je da je internet naša realnost te stoga stvaramo jednu novu virtualnu stvarnost. Iz kućnog naslonjača obiteljskog doma možemo vidjeti što to ima u Zaprešiću pa to nekoga možda potakne da dođe do našega lijepoga grada da to i doživi”.

Zaprešić je 2. grad u Hrvatskoj koji ima 4D razglednicu. Idejni začetnik i autor 4D razglednice je pakrački profesor informatike Krešimir Ećimović.