“Hommage a Dragutin Grgas Beli” u Muzeju Matije Skurjenija

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Muzej Matije Skurjenija za Noć muzeja najavljuje izložbu Drage Jančića posvećenu nekadašnjem dugogodišnjem predsjedniku ogranka Matice hrvatske u Zaprešiću: ˝Hommage a Dragutin Grgas Beli˝

28. 1. 2022. u 19:30 sati otvara se samostalna izložba slika, poznatog slikara i dugogodišnjeg likovnog pedagoga, Drage Jančića posvećenu uspomeni na akademskog kipara Dragutina Grgasa Belog.

Hrvatsko muzejsko društvo organizira manifestaciju Noć muzeja u Hrvatskoj od 2005. godine. Idejne začetnice manifestacije Noć muzeja u Hrvatskoj, autorice koncepcije programa i voditeljice projekta su mr.sc. Vesna Jurić Bulatović i mr.sc. Dubravka Osrečki Jakelić, koje u prosincu 2005.g. pokreću akciju kao gradski pilot projekt sa šest zagrebačkih muzeja. Od 2007. Noć muzeja prerasta u nacionalnu manifestaciju u koju se uključuje sve više muzeja i gradova.

Sedamnaesta po redu Noć muzeja, održat će se 28. siječnja 2022. godine u uvjetima koji su više-manje slični onima od prošle godine. To znači u okolnostima u kojima su se kulturne institucije silom prilika “adaptirale” na novu stvarnost, kada se veliki dio programa odvija u kontroliranim uvjetima i okolnostima uz obvezne Covid potvrde, kada je bitno smanjen broj posjetitelja na kulturnim događajima, a grupni organizirani, turistički posjeti muzejskim izložbama, gotovo su potpuno izostali u statistikama muzejskih posjetitelja.