Srednja škola Ban Josip Jelačić dio projekta „škola budućnosti“

NE PROPUSTITE NOVOSTI

Srednja škola Ban Josip Jelačić u Zaprešiću je odabrana za sudjelovanje u novoj sezoni projekta „škola budućnosti“, ulaz u svijet ai chatbotova.

U siječnju kreće nova sezona projekta namijenjena osnovnim i srednjim školama. Učenici će u školama formirati razvojne timove, te će u prvom koraku istražiti un ciljeve održivosti. Zatim će odabrati jedan od ciljeva održivosti i detektirati koji problem mogu riješiti izradom chatbota. Timovi će na kraju svoje chatbotove objaviti u simulatoru te će ih moćI podijeliti sa širom javnosti da isprobaju njihove radove, slično kao što se objavi video uradak na youtube platformi.

Povezivanje hrvatskih škola s tehnološkom industrijom primarni je cilj projekta „škola budućnosti“. Uvođenjem novih znanja (Umjetna Inteligencija, Internet of Things, crowdfunding, izgradnja tehnoloških tvrtki), planira se popularizirati obrazovanje u Hrvatskoj. Svake godine, sve do 2025., uvodit će se najrelevantnija znanja iz industrije 4.0. u školski sustav, s ciljem pretvaranja učionica u inovacijske laboratorije.