Radovi na prugama Zaprešić-Zabok i Savski Marof-Zagreb privode se kraju

NE PROPUSTITE NOVOSTI PROMET

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je u razgovoru za HRT potvrdio kako će se ove godine završiti radovi na dionicama pruga Zaprešić-Zabok i Savski Marof-Zagreb. Naglasio je da će u idućih 10 godina najveće ulaganje biti u željeznicu jer nije na razini na kojoj bi trebala biti. Projekti će se financirati uz pomoć europskih fondova, trenutačno su ulaganja oko milijardu do milijardu i pol eura, a ministar je najavio kako bi do 2030. godine trebali imati ulaganja oko 3,5 milijarde eura.

Podsjetimo, u Zaprešiću 12 .lipnja 2018. godine potpisan ugovor za radove na projektu modernizacije i elektrifikacije željezničke pruge na dionici Zaprešić – Zabok u vrijednosti gotovo 531 milijun kuna, a koji se s 85 posto sufinanciraju iz fondova EU.
HŽ Infrastruktura potpisala je 20. veljače 2020. godine ugovor za izvođenje radova na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof. Ugovor je vrijedan 365,7 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega se veći dio (210 milijuna kuna) financira iz kredita Svjetske banke za obnovu i razvoj.