Na humanitarnoj aukciji “Ivo Košir” prikupljeno 45 000 kuna

NE PROPUSTITE NOVOSTI

Kupnjom umjetnina na tradicionalnoj humanitarnoj aukciji “Ivo Košir” Kluba Zapreščana, održanoj jučer navečer u Vršilnici, prikupljena su sredstva u iznosu od 45 000 kuna.

Tomislav Bezuh, predsjednik Kluba Zapreščana je, u razgovoru za Zfm, ponovio da će iznos biti preusmjeren obitelji za koju su skupljali sredstva, te podsjetio kako se, u dosadašnjim humanitarnim aukcijama u organizaciji Kluba Zapreščana, prikupilo više od 700.000 kn.

Prve reakcije umjetnika, koji su donirali umjetnička djela za šesnaestu tradicionalnu humanitarnu aukciju umjetnina “Ivo Košir”, pozitivne su. Svi su zadovoljni činjenicom kako su djela prodana, te da financijska sredstva idu na pravu adresu.

Kako su objavili iz kluba, umjetnička djela koja su bila na ovogodišnjoj aukciji, nastala su na 12. zaprešićkoj likovnoj koloniji “Matija Skurjeni”, koja je održana 26.lipnja 2021. godine na prostorima Sportskog ribolovnog društva “Šaran” Zaprešić, uz jezero Zajarki, ali i donacijama umjetnika zaprešićkog kraja.

Podsjetimo, na prošloj humanitarnoj aukciji umjetnina, zahvaljujući umjetnicima koji su donirali djela nastala na likovnoj koloniji Matija Skurjeni, ali i njihovim novim vlasnicima, za djecu o kojoj skrbi Udruga Rubikon prikupljeno je čak 40 tisuća kuna.