Besplatna pravna klinika u Zaprešiću 14. prosinca

NE PROPUSTITE NOVOSTI

Besplatna pravna klinika će se održati u Zaprešiću, 14. prosinca, na adresi Ulica Pavla Stoosa 2, od 14-18h.

Pravna pomoć pruža se u prvom redu osobama slabijeg imovnog statusa i pojedinim odabranim, osobito ranjivim socijalnim skupinama. U tome vidu pravna klinika pruža građanima opće pravne informacije, daje pravne savjete te pomaže u izradi pismena u raznim vrstama postupaka. Pored toga, klinika se bavi i pravno-političkim temama kroz obradu pojedinih pitanja, osvješćivanje problema i zagovaranje reformi.

Pravna klinika djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu u čijem radu sudjeluju studenti, a svoja vrata je otvorila u listopadu, 2010. godine. Pravna klinika sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke. Profesionalnost se promiče u kontaktu sa strankama, kao i javnosti. Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad kliničara kontroliran je od strane akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika.

U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već devetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu.