Besplatne zimske filmske radionice u FKVKZ-u

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

I ovih zimskih školskih praznika u FKVKZ-u organiziraju šesnaeste po redu Zimske filmske radionice.

Po jedna grupa osnovnoškolaca i srednjoškolaca tijekom radionica radi na svojem filmu – animiranom, igranom, dokumentarnom ili eksperimentalnom, prema dogovoru, na temu koju sami izaberu. Započinje se od razrade ideje, zatim pripreme, snimanja, i završava montažom filma.

Iz FKVKZ-a su poručili da, ako ne znate kako se snima film, ne brinete. Radionica je namijenjena svim zainteresiranim osnovnoškolcima i srednjoškolcima, bez obzira na prethodno iskustvo u stvaranju filmova. Prethodnih zimskih i ljetnih filmskih radionica nastala su neka vrlo vrijedna filmska ostvarenja koja su sudjelovala na festivalima i revijama i osvajala i nagrade i priznanja.

Naravno, s obzirom na situaciju, i iz FKVKZ-a su se morali prilagoditi okolnostima. Ove godine radioničke grupe neće biti veće od devetero polaznika. Ako će biti potrebno, podijelit će se grupe u više različitih termina kako bi izbjegli nepotrebne gužve.

Za radionice se možete prijaviti telefonom na broj 01/4001565, na e-mail fkvkz@fkvkz.hr ili osobno na adresi kluba i rezervirati besplatno mjesto na radionicama, kako bi mogli napraviti raspored dolaska. Radionice započinju 27. prosinca 2021. u 10,00 sati, a završavaju 8. siječnja 2022. godine.