Ponuda Adventske zafrkancije u Zaprešiću

NE PROPUSTITE NOVOSTI

Posjetili smo zaprešićku Adventsku zafrkanciju i provjerili ponudu na ovogodišnjem izdanju adventskih svečanosti. Iz Turističke zajednice Zaprešića su pripremili bogat program do 9. siječnja, bez velikih koncerata, ali s puno događanja koja su se najviše fokusirala na djecu i mlade.

Očekivano, najviše je zainteresiranih za klizalište, koje se i ove godine pokazalo kao hit. Cijena klizanja je 10 kn, a cijena najma klizaljki je 5 kn.
Klizalište će do 9.1. biti otvoreno svaki dan, što znači da će se moći klizati na Božić, i na samu Novu godinu.

Osim klizališta na više od 360 m2 leda, na Trgu Ivana Pavla II postavljeni su i stolovi, ali i ukrasi koji su dodali malo božićne čarolije na zaprešićki trg. Prevladavaju zelena, bijela i crvena boja, uz mnoštvo srebrnih ukrasa i darova. Ako niste praznovjerni, i ne smatrate da hodanje ispod ljestvi donosi lošu sreću, možete popiti kuhano vino okruženi ljestvama.

Postavljena je i ljuljačka, kao prigodno mjesto za selfije, i skupljanje lajkova.

Pored klizališta su, uz adventske kućice s ponudom hrane i pića, u ponudi su i prigodni pokloni i ukrasi kojima možete dodatno ukrasiti ovogodišnje božićno drvce.

Gastro ponuda je klasična adventska: kobasice, kuhano vino, čajevi, i pive. 15 kn je hot dog, 18 kn ako uzmete debrecinku. 2 dl kuhanog vina košta 12 kn. Koliko smo mogli vidjeti, fritule su se pokazale kao najtraženiji prehrambeni proizvod. 15 kn će vas stajati manja porcija, a 20 kn veća.

Ako želite navratiti i pogledati zaprešićku Adventsku zafrkanciju, preporučujemo vikende. Svi adventski vikendi su ispunjeni događanjima koji uključuju upoznavanje adventskog Zaprešića s lampašem (subotom i nedjeljom u 19:00 h), Europske advente u Zaprešiću (subotom i nedjeljom u 12:00 h, s time da je mjesto sastanka kod kipa Ivana Pavla II na istoimenom trgu), detektivsku božićnu priča u tvornici slatkiša – escape turu za klince i klinceze (subotom u 16:00 sati), razne radionice i igre za najmlađe (subotama od 10:30 do 12:00 h), te potragu za adventskim blagom (svaku nedjelju u 11 sati).

Detaljan program Adventske zafrkancije