Srednja škola Ban Josip Jelačić domaćin Erasmus + programa

NE PROPUSTITE NOVOSTI

Srednja škola Ban Josip Jelačić uključena je u Erasmus+ K229 projekt suradnje među školama pod nazivom STEAM and Robotics: a new learning approach, te će za 20 učenika i 10 nastavnika pripremiti raznovrstan program radionica, predavanja, terenske nastave i kulturnih sadržaja. U projekt je uključeno pet europskih zemalja: Italija (kao koordinator) te partneri iz Grčke, Bugarske, Litve i Hrvatske.
U rujnu su iz Srednje škola Ban Josip Jelačić bili na prvoj projektnoj mobilnosti u Italiji s grupom od pet učenika, dva nastavnika te ravnateljem.

SŠBJJ je već dugo i uspješno uključena u Erasmus, ali ovo je njihov prvi projekt koji je iz STEM područja te su većinom u njega uključeni učenici smjera Tehničar za računarstvo. Ravnatelj Srednje škole Ban Josip Jelačić u Zaprešiću Alan Labus, zadovoljan je što je škola dio ovakvog projekta, a podsjetio kako je projekt u središnjoj fazi realizacije. Do 3.12.2021. zaprešićka škola je domaćin druge mobilnosti koja je posvećena robotici i programiranju, te je za učenike i nastavnike pripremljen raznovrstan program radionica, predavanja, terenske nastave i kulturnih sadržaja.

Profesorica Željka Winkler je najavila kako će škola ugostiti učenike i nastavnike iz četiri europske države (iz Italije, Grčke, Bugarske, i Litve), a djelatnici Srednje škole Ban Josip Jelačić su za goste pripremili program od pet dana, u sklopu kojeg će posjetiti i Zagreb i Rijeku.