Vikend događanja u Zaprešiću

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Trinaesta Noć kazališta održat će se u subotu 20. studenog.

Ekipa Max Teatra taj dan, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zaprešića, organizira zaprešićku Noć kazališta u Vršilnici.
Za vas su pripremili tri predstave:

11:00 sati – “Crvenkapica u prometu”, Marina Kostelac

17:00 sati – javna izvedba Working Process predstave “Pričala mi prijateljica” Ivane Dragičević

20:00 sati – “San Ivanjske noći”, Max Kostelac

Ulaz je besplatan uz obaveznu prethodnu najavu na max.teatar@gmail.com zbog epidemioloških mjera.

 

 

Na audiciji u nedjelju se izborite za priliku da postanete predizvođač TBF-u u Zaprešiću 4.12.

Savjet mladih Zaprešić je otvorio audiciju za pjevačice, pjevače i bendove. Ukoliko volite pjevati ili imate bend, audicija će se održati u nedjelju 21.11. u Vršilnici.
Pobjednik audicije osvaja 1000 kuna i priliku da bude predizvođač TBF-u na Koncertu za mlade 04.12.

Prijave su do 20.11.

 

U Muzeju Matije Skurjenija otvorena je samostalna izložba slika akademskog slikara Jaroslava Nováka, naziva: ˝Prema smislenoj/smislenijoj svarnosti˝. Istaknutom slovačkom umjetniku, će ovo biti prva izložba u Hrvatskoj.

Jaroslav Novák rođen je 28. prosinca 1961. u Trenčinu u Slovačkoj. Između 1981. i 1987. studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna u Bratislavi. Bio je student doc. Ivan Vychlopena, doc. Milan Rašla i kod prof. Oto Luptáka. U Bratislavi je živio do 1998. godine, a kasnije se preselio u Sládkovičovo, gdje danas živi i radi . Od 2014. bavi se uglavnom ˮslobodnimˮ slikarstvom. Izlagao je samostalno u Sládkovičovo, Bratislavi, Banskoj Bistrici, Pragu i Budimpešti. Njegovi radovi nalaze se u privatnim zbirkama u Slovačkoj, Mađarskoj, Češkoj i SAD-u.

Izložba je otvorena do nedjelje, 28. studenog 2021. godine.

Iz Muzeja Matije Skurjenija podsjećaju da prilikom ulaska u prostorije ili dolaska na posao svi javni i državni zaposlenici kao i oni u tijelima na lokalnoj razini, moraju predočiti EU digitalnu potvrdu, odluka je Nacionalnog stožera CZ RH.

Radno vrijeme muzeja: Utorak – Subota od 10 do 17 sati. Nedjelja od 12 do 17 sati. Ponedjeljkom je, za posjetitelje, muzej zatvoren.

 

 

 

 

Gradska knjižnica Ante Kovačića u sklopu Planinarskog tjedna vam nudi izložbu fotografija HPD Zaprešić u galeriji na katu, a u Maloj galeriji možete pogledati izložbu Zdravke Kramarić, “Lepet”.

Radno vrijeme:

Petak: 08:00 – 20:00

Subota: 08:00 – 14:00