Nema straha od zimskih nepogoda: Zimska služba ŽUC-a Zagrebačke županije spremna

NOVOSTI

Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije spremno je dočekala nadolazeće zimsko razdoblje. Naime, i ove su godine osposobili Zimsku službu za redovito održavanje prometnica na području Zagrebačke županije u zimskom periodu vodeći računa o sigurnosti prometa, a samim time i građana.

ŽUC Zagrebačke županije zadužen je za 1230 kilometara županijskih i lokalnih prometnica koje se protežu od Zaprešića, Samobora, Velika Gorice, Jastrebarskog, Vrbovca i Ivanić Grada.

– Kao i uvijek, ŽUC Zagrebačke županije vodi računa o sigurnosti prometa i zaštiti njegovih sudionika. Zimu smo spremno dočekali i pripremili našu Zimsku službu za razdoblje od 15. studenog 2021. godine do 15. travnja 2022. godine. Zahvaljujući spremnosti naših zaposlenika i strojevima na raspolaganju, omogućit ćemo i ove zime sigurnost cesta i njihovu prohodnost u slučaju snijega i drugih čimbenika koji mogu stvoriti poteškoće u prometu – kazao je Tomislav Landeka, ravnatelj ŽUC-a Zagrebačke županije.

Osim kvalitetne i spremne Zimske službe Zagrebačke županije, iz ŽUC-a apeliraju na sve sudionike u prometu da se pridržavaju ograničenja, da svoju brzinu prilagode zimskim uvjetima te da na svojim vozilima koriste adekvatnu zimsku opremu.

Izvedbeni plan zimske službe za sezonu 2021.-2022.

Izvor: https://zuczg.hr