Započela kontrola COVID potvrda

NOVOSTI

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od danas svi zaposlenici državnih i javnih službi, a i građani koji će dolaziti moraju imati potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativan test.

COVID potvrda trebat će vam za ulazak u zgradu Gradske uprave, Komunalno Zaprešić, Finine poslovnice, Poreznu, MUP, muzeji itd.

Ako vodite dijete u školu ili vrtić potvda vam neće trebati, dok za za odlazak na informacije u školu / vrtić ili roditeljski sastanak ista će vam trebati. Ako pak poželite posuditi knjigu za ulazak u knjižnicu trebati će vam COVID potvrda, ali ne odnosi se na učenike i studente. Za odlazak u poštu morati ćete službenicima predočiti svoju potvrdu. Jedina iznimka su osobe koje moraju primiti poštu čije bi nepreuzimanje imalo pravne posljedice.

Kako do COVID potvrde?

EU digitalnu COVID potvrdu izdaje Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske. Potvrdu možete zatražiti online putem portala e-Građani ili fizički u podružnicama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te u ljekarnama i ovlaštenim laboratorijima koji provode testiranja.

Neovisno o verziji (digitalna ili papiranta), potvrda će sadržavati QR kôd s osnovnim informacijama te digitalni pečat kojim se osigurava vjerodostojnost potvrde.

https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/