Od ovog tjedna covid potvrde obavezne za zaposlenike javnih i državnih službi, ali i korisnike njihovih usluga

KORONAVIRUS NOVOSTI

Od utorka covid potvrde obavezne su za zaposlenike javnih i državnih službi, i korisnike njihovih usluga. Odluka stupa na snagu 16., odnosno od utorka, kako bi se u ponedjeljak moglo testirati. Testiranje će biti 2 puta tjedno, a EU digitalna potvrda je dokaz da je osoba testirana, negativna, preboljela ili cijepljena. Valjanost potvrde ja 365 dana nakon cijepljenja, kontrola se vrši uz pomoć covidGo mobilne aplikacije, a ona je svima dostupna besplatno.

Zbog izdavanja covid potvrda se u ponedjeljak očekuju ogromne gužve na mjestima za testiranje.

Održan je pripremni sastanak predstavnika Grada Zaprešića i Stožera Civilne zaštite grada Zaprešića s ravnateljima javnih ustanova kako bi za testiranje, koje kreće sljedeći tjedan, sve bilo spremno. Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zaprešića Damir Benčević objavio je detalje o testiranjima koja će biti od ponedjeljka od 5:30 do 8 h, kasniji termin je od 11 h do 13 h, a zamolio je i sugrađane koji su preboljeli Covid unazad šest mjeseci, da i oni preuzmu Covid potvrde kako bi sljedeći mogli na posao.

Saznali smo i podatak kako više od 40% građana Zaprešića nije cijepljeno, ali se prema podacima iz Doma zdravlja cijepi dnevno između 600 i 800 ljudi.

Najlakše je do Covid potvrde doći preko platforme e-Građani, ali i sva testna mjesta mogu izdati potvrdu, HZZO šalteri to isto rade. Svako testiranje i cijepljenje se odmah evidentira u sustavu.

Zbog velikog interesa za cijepljenje, ovaj vikend, u subotu 13.11. i u nedjelju 14.11., od 08.00 – 12.00 te od 13.00-20.00 sati, možete se cijepiti u Domu zdravlja Zagrebačke županije – Ispostava Zaprešić. Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zaprešića Damir Benčević je izjavio i kako će se cijepiti u kontejneru kod ulaza na fizikalnu terapiju u dvorištu Doma zdravlja.

Na raspolaganju su Janssen, Moderna, Pfizer i Astra Zeneca cjepiva, a prethodno naručivanje nije potrebno.