30. 10. u Zaprešiću smotra operativnih snaga Civilne zaštite grada

NOVOSTI

Sutra nas na glavnom zaprešićkom trgu, u sklopu obuke i osposobljavanja, čeka smotra operativnih snaga Civilne zaštite grada Zaprešića.
Od 10:00 do 13:00 sati održat će se predstavljanje postrojbi opće namjene Civilne zaštite grada Zaprešića, a u 12:30 započinje smotra svih operativnih snaga.

Damir Benčević, načelnik Stožera Civilne zaštite grada Zaprešića pozvao je sve sugrađane na smotru gdje će imati priliku vidjeti dio opreme Civilne zaštite.
Najavio je kako će osim zaprešićkih operativnih snaga sudjelovati i Postrojba opće namjene Civilne zaštite grada Zaprešića, Državna intervencijska postrojba, Crveni križ Zaprešić, Dom zdravlja Zagrebačke županije ispostava Zaprešić, HGSS Stanica Samobor, Javna vatrogasna postrojba grada Zaprešića, Vatrogasna zajednica grada Zaprešića, Policijska postaja Zaprešić, Zaprešić d.o.o. te ViO d.o.o.

Željko Barun, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Zaprešića najavio je kako će vatrogasci na raspolaganju biti do 13:30, a otkrio je i što će pokazati:

“Ukratko ćemo vam prikazati naše vozilo koje je najviše interveniralo na zadnjim intervencijama prilikom potresa, prikazat ćemo vam što u slučaju poplava, da Zaprešić nije toliko bespomoćan. Imamo i vatrogasni čamac pa ćete tom prilikom i njega moći malo vidjeti, malo vidjeti koja se sve oprema koristi kod obrane od poplava, a i dobrovoljni vatrogasci će vam pokazati sa svojim vježbama na koji način, pa čak i od najmlađih uzrasta, se može u našem gradu puno toga postići.”

Ravnatelj Zaprešićkog Crvenog križa Denis Ljevaković također vas je pozvao na smotru, te najavio što će prikazati Crveni križ:

“Mi ćemo prikazati naše sposobnosti djelovanja u terenskim uvjetima, u svim uvjetima vremenskim. Isto tako prikazat ćemo naše sposobnosti organizacije privremenog smještaja i pružanja prve pomoći. Dobrodošli su svi građani pridružiti nam se, pogledati kako radimo, što smo radili i što namjeravamo radit.”