Erasmus dani u srednjoj školi Ban Josip Jelačić

NOVOSTI

Ove godine Dane Erasmusa obilježit će u srednjoj školi Ban Josip Jelačić u 14.10.2021. u međusmjeni, u višenamjenskoj učionici. (13:10 – 14:00).

Saznajte što nudi program Erasmus+, po kome je ovaj program dobio ime, kakva su iskustva naših učenika koji su putovali s Erasmus+ projektom u Reggio Calabriju prije dva tjedna. Informirajte se o iskustvima, postavite svojim kolegama pitanja koja vas zanimaju u vezi njihovog sudjelovanja u projektu “STEAM and Robotics: a new learning approach” i iskustvima s mobilnosti. Iz škole pozivaju i sve roditelje, kolege iz drugih škola te zainteresiranu javnost da se pridruže.

Iz Agencije za mobilnost i programe EU su potvrdili kako je za projekt Erasmus+ za 2021. godinu Hrvatskoj na raspolaganju više od 28 milijuna eura.
Novi program Erasmus+ nudi mogućnosti za razdoblja studiranja u inozemstvu, stručnu praksu, naukovanje i razmjenu osoblja u svim područjima obrazovanja i osposobljavanja, mladih i sporta. Namijenjen je učenicima, studentima, polaznicima strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te obrazovanja odraslih, mladima, osobama koje rade s mladima i sportskim trenerima.

Osim mobilnosti, za koju je predviđeno 70 % proračuna, novi program ulaže i u međunarodne projekte. To može biti suradnja visokih učilišta (npr. inicijativa Europska sveučilišta), škola, nastavnog osoblja (npr. Erasmusove Akademije za stručno usavršavanje učitelja u okviru programa Erasmus+), centara za obrazovanje odraslih, organizacija za mlade i sportskih organizacija, pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (npr. Centri strukovne izvrsnosti) i drugih aktera u području obrazovanja i osposobljavanja, mladih i sporta.

Vodič kroz program Erasmus+