Kuglački klub Zaprešić osvojio zlato na Europa kupu 2021. u Kranju

NE PROPUSTITE NOVOSTI

U finalnim utakmicama u Kranju (SLO) na Europa kupu, ostvarene su dvije sjajne pobjede naših predstavnika. KK Zaprešić bolji od KSK Union Orth/Donau (AUS) sa 6:2 (3725:3594), kod žena KK Istra Poreč pobjeđuje SKK 98 Poing (GER) isto tako sa 6:2 (3442:3353).

Prenosimo tekst sa stranice Kuglačkog kluba Zaprešić:

“U finalu 32. klupskog prvenstva Europe odličnom igrom protiv vrlo neugodne ekipe KSK Union Orth/Donau po drugi puta osvojili naslov klupskog prvaka Europe. Konačni rezultat od 6:2 (3725:3594) dovoljno govori da je naslov osvojen i više nego zasluženo. Uostalom, kao i 2017. godine u Hirschau, za naslov prvaka Europe trebali smo srušiti rekord kuglane. Nakon prvog mjesta u kvalifikacijama te uvjerljivog nastupa u polufinalu danas smo ostvarili najbolji rezultat natjecanja i ovog puta ostavili austrijsku ekipu bez izgleda.

Svi dvoboji od prvog do zadnjeg bili su vrlo izjednačeni no na kraju je presudilo iskustvo i kvaliteta. No krenimo redom. U prvom bloku Branko Manev (643) je nespretno izgubio prvi set, no odličnim drugim setom (178) poravnava rezultat no opuštanje u trećem setu Meceder (609) koristi i vrača prednost na svoju stranu. No Branko vrlo koncentrirano igra cijeli posljednji set kojeg uvjerljivo dobiva rezultatom (173:146) za set i poen. Luka Bolanča je odigrao solidna prva dva seta no nedovoljno za set. Rathmayer je vodio sa 2:0 (315:306). No Luka u nastavku meča pronalazi načina da ipak preokrene rezultat za konačnih 2:2 ( 620:613). Važno je reći da su obojica ostvarila svoje najbolje rezultate. U drugom bloku Alen Kujundžić (654) je ostvario uvjerljivu pobjedu uz veliku razliku u čunjevima (77). U tri nastupa (675+662+654) potpuno zasluženo zaslužio epitet igrača ovog meča i cijelog natjecanja. Mario Fridl ( 582) izgubio je poen na setove od Fritza (581) prije svega svojom nespretnošću u posljednjem setu. No rezultat je bio vrlo uvjerljivo na našoj strani (3:1 i +78). Zadnji blok je imao zadatak samo održati stvorenu prednost u čunjevima, no Uroš Stoklas (616) i Matija Mance (610) odigrali su odlično. Iako Uroš nije uspio doći do poena protiv Zatschkowitscha (622) cijelo je vrijeme držao stvari pod kontrolom. S druge strane, silno motivirani, Matija Mance, nakon gubitka prvog seta, nastavak igra odlično i osvaja preostala 3 seta protiv solidnog Kratochvila (592). Čestitke svim igračima (i onima koji nisu igrali ali su svojim navijanjem) umnogome doprinijeli ovom velikom. Također čestitke idu i treneru koji je odlično pripremio ekipu.

Također koristimo priliku čestitati i ekipi ŽKK Istra na naslovu prvaka Europe, kao i ekipi KK Mlaka koja je osvojila Svjetski kup, nažalost Roth-Weiss Zerbst je u finalu bio prejak za splitski Mertojak koji se mora zadovoljiti drugim mjestom što je također odličan rezultat.”

 

Foto: Kuglački klub Zaprešić