Sedam svjetskih titula stiže u Zaprešić

NOVOSTI

Prošlog vikenda je u Brnu održana Svjetska izložba pasa, najveća na svijetu u posljednje dvije godine, a na njemu su sudjelovali i članovi Kinološke udruge Zaprešić te se iz Češke vratili kao najuspješnija takva udruga u zemlji, s najprestižnijim titulama svjetskih prvaka! Tako je peruanski bezdlaki srednji pas Gruffalina’s Run To the Hills, znan kao Django, iz uzgajivačnice Gruffalina’s iz Donje Pušće, osvojio titulu najljepšeg psa suprotnog spola i postao je svjetskih prvak u svojoj pasmini, još jedan pas koji se nalazi u istoj uzgajivačnici je veteranski prvak svijeta a ime mu je Nuevo Callao Pazzda. Iz iste uzgajivačnice dolaze i dva psa koja su ponijela titule svjetskih nada (te se titule dodjeljuju psima koji još nemaju napunjenih devet mjeseci): peruanski bezdlaki mali pas Armagedon Per Aspera ad Felicitas, znan kao Čvarak i peruanski bezdlaki srednji pas Zackary Gruffalina’s Pazzda, znan kao Miljenko. Titule svjetskih nada u zaprešićku udrugu donijela su i dva psa iz uzgajivačnice klamber španijela Big Boom’s vlasnice Lane Levai, pa se i klamber španijel Big Boom’s Viking Bo može pohvaliti titulom službenog naziva World Promise 2021!

Titulu juniorskog prvaka svijeta, pak, prvog dana Svjetske izložbe u Brnu zaslužio je mladi gonič rakuna iz uzgajivačnice Totegnac, vlasnice Manuele Lulić Galović. Puno ime tom goniču je Mr Bradley Cooner Totegnac, a znan je kao Mile. Na izložbi je sjajno prezentiran i labradorski retriveri iz uzgajivačnice Strong-wind Labrador iz Pušće.
Svjetska izložba pasa održavala se od 30. rujna do 3. listopada u Brnu, najljepšim psom cijele izložbe proglašen je bedlingtonski terijer L’End Show Metti Surprise at Glare, a drugi najljepši pas cijele izložbe je lasa apso Shut Up and Kiss Me Dell’ Alberico at Xeralane, pas iz talijanske uzgajivačnice ali koji velik dio vremena na pripremama za izložbe provodi u Hrvatskoj.

Valja dodati da su psi koje su uzgojili članovi Kinološke udruge Zaprešić osvojili još nekoliko titula na Svjetskoj izložbi ali sa svojim vlasnicima iz drugih zemalja. Ukupno je na Svjetskoj izložbi pasa sudjelovalo više od 10.000 pasa, iz više od 300 različitih pasmina, sa svih kontinenata.