Informativna radionica za energetsku obnovu obiteljskih kuća

NE PROPUSTITE NOVOSTI

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u suradnji s Gradom Zaprešićem, organiziraju besplatnu radionicu za energetsku obnovu obiteljskih kuća u srijedu 6. listopada. Radionica počinje u 16 sati u Vršilnici, Aleja Đure Jelačića 1.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u okviru novog Javnog poziva sufinancira energetsku obnovu postojećih obiteljskih kuća koje nisu oštećene u potresu odnosno mjere sukladno Tehničkim uvjetima Poziva:

A1 – cjelovita energetska obnova koja obuhvaća povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora kroz provedbu minimalno jedne od mjera na vanjskoj ovojnici obiteljske kuće i ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije;
A2 – povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora kroz provedbu minimalno jedne od mjera na vanjskoj ovojnici obiteljske kuće;
A3 – ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.

Obiteljske kuće čija se energetska obnova potiče moraju biti energetski certificirane te energetskog razreda (prema godišnjoj potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje, QH, nd):

D ili lošijeg u kontinentalnoj Hrvatskoj odnosno C ili lošijeg u primorskoj Hrvatskoj, u slučaju provedbe aktivnosti A1 ili A2,
C ili boljeg u kontinentalnoj Hrvatskoj odnosno B ili boljeg u primorskoj Hrvatskoj, u slučaju provedbe aktivnosti A3.

Aktivnosti (mjere) A1 i A2 će se i dalje sufinancirati s do 60% bespovratnih sredstava, dok će se aktivnosti A3 sufinancirati s do 40, 60 ili 80%, ovisno o lokaciji.

 

Podnošenje prijava na Poziv započinje 14. listopada 2021. godine u 9:00 sati, i to isključivo putem sustava za e-prijavu. Prijava se dovršava potvrdom unosa podataka i dokumenata te se lista zaprimljenih zahtjeva kreira prema vremenu njihovog zaprimanja.

Na radionici u Vršilnici će djelatnici Fonda pojasniti sve uvjete i način prijave na javni poziv te odgovarati na pitanja zainteresiranih građana.

Prijava na radionicu je obavezna putem linka 👉 https://forms.gle/bvc5Jzhsvp96fng6A

Radionica se organizira u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.