Marilena Dužman i Haker u knjižnici

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Gradska knjižnica Ante Kovačića organizira susret s Marilenom Dužman, i promociju njenog najnovijeg romana Haker, u srijedu 29.09. u 18:30.

O romanu:

Izlazeći iz sudnice, nije mogao vjerovati u svoju (ne)sreću. Šezdeset sati svojeg života morat će provesti kao videći pratitelj nepoznatoj slijepoj ženi. Vjerojatno će ga tjerati da s njom pohodi šoping centre, možda nešto još i gore, a njemu je samo na pameti osveta kriminalnoj organizaciji koja mu je ubila roditelje. Zato je i postao haker. I to jedan od najboljih. Nije očekivao ženu koja će mu pokazati kako se živi punim plućima i zbog koje će poželjeti ostaviti svoj dosadašnji život iza sebe. Je li moguće okrenuti novu stranicu? S njom? Da bi to uspio, svoju misiju treba izvršiti do kraja. To znači da vođa zloglasnog narkokartela napokon mora pasti. Možda je trebala malo bolje promisliti prije nego što je podigla ruku pristajući na videćeg pratitelja. Na kraju krajeva, čovjek je kriminalac. Unatoč sljepoći, ona je samostalna i odvažna, ali videći pratitelj s kriminalnom prošlosti i tijelom prekrivenim tetovažama, prilika je koju ne može propustiti jer upravo joj je takav potreban za istraživanje kako bi završila svoj krimić. Dok je vrijeme provodila s njim, osjećala se živom unatoč svim opasnostima i spletkama. Ovaj haker otkrio joj je svoju divlju stranu, punu rizika pa čak i kriminala. Ali najviše… ljubavi.

 

Marilena Dužman je obožavateljica ljubavnih romana koje guta u dahu, a pisati je počela tek prije nekoliko godina, potaknuta riječima prijateljice, i od tada nije stala. Pisanje je ukomponirala u svoj život, posao i obitelj. To je opušta i zabavlja, a inspiraciju pronalazi u neobičnim, ali i svakodnevnim životnim situacijama. Objavia je romane: Gdje mi je psihijatrica?, Opsidijan, Gdje mi je psihijatrica, Razgovori s ginekologom, Mrtav, a gladan, Slobodan pad i Haker.
Marilena piše romane u kojima se osim ljubavi dotiče i brojnih tema kojima smo svakodnevno okruženi. Životne je neprilike, poslovne neuspjehe, prevare, probleme s roditeljstvom, prijateljstvom, rodbinom, uspješno ukomponirala u svoje knjige. Isto tako, slobodan Marilenin stil i blaga doza erotike u pojedinim romanima, privukli su mnoštvo čitatelja.” (Portal She)

“Jedna me čitateljica upozorila kako bih trebala prestati svoje romane predstavljati kao ljubavne jer smatra da su puno više od toga. I jesu. Svaki od njih u sebi ima i ozbiljnu notu, a upravo je to ono u čemu se brojne čitateljice prepoznaju. U jednom se dotičem problema slijepih i slabovidnih osoba, u drugom govorim o prostituciji i djevojci koja je bila primorana na taj čin, u trećem je riječ o nedostatku komunikacije koja dovodi do prekida veze… Inbox mi je prekrcan porukama podrške i to je ono što me motivira i gura naprijed. Bez pozitivnih reakcija čitateljica, zasigurno bih davno odustala od pisanja.” (Marilena Dužman, Portal She)