Sutra dvije besplatne vođene šetnje po Zaprešiću

Novosti

U nedjelju, 26. rujna u 11h i 17h čeka vas besplatna tematska šetnja koja započinje ispred crkve sv. Ivana Krstitelja (pokraj kipa sv. Ivana Pavla II).

Posjetitelje će dočekati kostimirani vodiči koji će uživo interpretirati povijest i baštinu zaprešićkog kraja kroz zanimljivo ispričanu priču. Predviđeno trajanje interpretacijske šetnje “Urbani život slavne prošlosti” je  otprilike devedeset minuta.

“Pripremili smo drugačije, emotivne i uzbudljive ture. Želimo našim posjetiteljima zagolicati maštu i ponuditi snažnu emociju naših kulturnih sadržaja. Sve ture su pažljivo pripremljene na temeljima moderne interpretacije baštine i naravno uz nezaobilazni storytelling. Pozivam sve posjetitelje da na zanimljiv način upoznaju i istraže naša kulturna i povijesna bogatstva i zaljube se u zagrebački kraj”, poručio je voditelj projekta KulTurama Toni Ganjto, direktor Turističke zajednice grada Zaprešića koja koordinira projekt.

Projektom KulTurama Turistička zajednica grada Zaprešića promovira povijest i baštinu zaprešićkog kraja, pa će Zaprešić će dočekati posjetitelje u urbanoj jezgri i provesti ih kroz priče svoje slavne prošlosti.