Radionice za umirovljenike

Najnovije Novosti

Udruga umirovljenika grada Zaprešića, s partnerima Centrom za mladež Zaprešić i Gradom Zaprešićem, U sklopu programa poticanja aktivnog starenja na području grada Zaprešića organiziraju radionice.

Projekt Aktivan i uključen bavi se jačanjem kapaciteta Udruge umirovljenika grada Zaprešića i Centra za mladež Zaprešić za provedbu programa aktivnog starenja kako bi se povećala kvaliteta života i socijalna uključenost umirovljenika u gradu Zaprešiću. Projektom se razvijaju i provode programi za povećanje socijalne uključenosti, razvoj znanja i vještina, unaprjeđenje zdravlja, razvoj međugeneracijske suradnje te poticanje uključivanja u aktivnosti zajednice.

Cilj projekta je povećati kvalitetu života i socijalnu uključenost umirovljenika na području grada Zaprešića.

Umirovljenici mogu sudjelovati u programima poticanja cjeloživotnog učenja, predavanjima i tečajevima za stjecanje specifičnih znanja i vještina, programu razvoja osobnih vještina, programu očuvanja zdravlja i prevencije bolesti, pravnim i psihološkim predavanjima, programu “Umirovljeničkog volonterskog centra”, programu sprječavanja usamljenosti, te u kulturno umjetničkim aktivnostima.