Održana pokazna vježba žurnih službi na biciklima

NOVOSTI

Danas, povodom Tjedna mobilnosti, na stazi Forest ride kod Novih dvora, održana je pokazna vježba žurnih službi na biciklima.

Kako žurne službe mogu djelovati na biciklima pokazali su vatrogasci JVP Zaprešić, službenici PP Zaprešić i komunalni redari Grada Zaprešića na dijelu novootvorene biciklističko-pješačke staze, gdje su pokazali vježbu gašenja požara na automobilu, a na intervenciju su izašli na biciklima.

Zamjenik zapovjednika vatrogasne postaje u Zaprešiću, Željko Barun objasnio je kako su htjeli u Tjednu mobilnosti pokazati na koji način mogu vatrogasci i policija djelovati na biciklima, te da su u bilo kojem trenutku spremni pomoći građanima.

 

 

Ivana Hotko, viša stručna suradnica za infrastrukturu i promet u Zaprešiću, izjavila je kako je cilj vježbe bio pokazati novu biciklističku stazu Forest ride, te je dodala kako smo imali prilike vidjeti kako policija, vatrogasci i komunalni redari imaju mogućnost biciklima doći na mjesto događaja. Pozvala je i sve sugrađane da što više koriste bicikle, a što manje automobile.

 

 

Foto:Grad Zaprešić