26.Sportski susreti udruga umirovljenika zagrebačke županije

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

26.Sportski susreti udruga umirovljenika Zagrebačke županije održali su se 18. i 19. rujna 2021., na prostoru srednje škole Ban Josip Jelačić.
Nakon prošlogodišnje pauze su se stekli uvjeti za održavanje ove manifestacije.

Na prvi dan susreta, 18.rujna 2021., održani su sami sportski susreti, a drugi dan 19.rujna 2021., održani su susreti zborova i glazbenih sastava.

U sportskom dijelu je sudjelovalo 740 natjecatelja u disciplinama: potezanje užeta (ženske i muške ekipe), pikado (ženske ekipe), šah (isključivo ovaj puta samo muški natjecatelji), streljaštvo, kuglanje i belot (muško-ženske ekipe). Svi natjecatelji su pokazali zavidnu formu te su natjecanja protekla u oštroj borbi, ali krajnje fer i korektno. Voljeli bismo istaknuti da su i ekipe koje su branile domaće boje postigle značajne rezultate: 1.mjesto u kuglanju i šahu te 3. mjesto u disciplini potezanja užeta (Ž) te pikado.
Na Susretima su bili zastupljene sve općine i gradovi s područja naše županije.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić je službeno proglasio Susrete otvorenima, a iz Udruge umirovljenika grada Zaprešića su se zahvalili gradonačelniku Željku Turku te predsjedniku Gradskog vijeća Matiji Teuru koji su pomogli u organizaciji.

Drugi dan se, prema programu, nastavilo s kulturno-umjetničkim dijelom, odnosno susretima zborova i glazbenih sastava. Nastupilo je ukupno 16 zborova i grupa mažoretkinja. Na žalost, kao i prvi dan, program je bio zatvoren za gledatelje i odvijao se samo za sudionike Susreta, a za sve sudionike, prvog i drugog dana, je bilo obvezno predočavanje potvrda o negativnom testu na covid-19.

Donosimo i djelić atmosfere sa susreta: