Buran vikend bilježimo u zaprešićkom policijskom području

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Tijekom protekla 48 sata na zaprešićkom postajnom području dogodile su se dvije prometne nesreće. Sudar između dva osobna vozila sa materijalnom štetom u mjestu Jablanovec na kolniku Zagrebačke ulice; te sudar između dva osobna vozila sa povrijeđenom osobom u mjestu Šibice, Zagrebačka cesta. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola privedene su tri muške punoljetne osobe koje su smještene na zadržavanje do otrežnjenja, te protiv istih slijede optužni prijedlozi.

U noćnoj izlasku bez pratnje roditelja, staratelja ili druge punoljetne osobe zatečene su dvije osobe mlađe od 16 godina, te sukladno odredbama obiteljskog zakona policija je o tome izvjestila njihove roditelje i nadležni centar za socijalnu skrb. Prema policijskim službenicima u mjestu Jakovlje zatečen je 51-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola, te kako je višestruki počinitelj prekršaja isti je uhićen i vozilo mu je oduzeto te će uz optužni prijedlog biti priveden na nadležni sud.

Od kaznenih dijela ovaj vikend bilježimo krađu iz kuće u mjestu Kraljev Vrh iz koje je otuđen zlatni nakit, pokušaj provale u trgovinu u Zaprešiću, ulica Trg mladosti, provalu u mljekomat u Zaprešiću, Trg Dr. Franje Tuđmana te oštećenje aparata za kavu u Zaprešiću, ulica Matije Skurjenija.