Konstituirano je Gradsko vijeće Grada Zaprešića

NE PROPUSTITE NOVOSTI

Iz trećeg pokušaja konstituirano je Gradsko vijeće Grada Zaprešića. Novoizabrani vijećnici položili su svečanu prisegu i time se obvezali da će svoju dužnost obavljati savjesno i odgovorno. Za predsjednika Gradskog vijeća jednoglasno je izabran Matija Teur iz stranke Fokus.

“Na kraju je izbor bio jednoglasan. Prijedlog s potpisima nije podržan od strane svih vijećnika međutim vijećnici HDZ-a odlučili su podržati prijedlog mene za predsjednika Gradskog vijeća što mi je drago zato što gradonačelnik dolazi iz redova HDZ-a i meni kao predsjedniku Gradskog vijeća je u potpunosti jasno da naša uska suradnja mora biti na dobrobit svih građana Zaprešića i da su zapravo naše dvije funkcije međusobno veoma povezane pa bi bilo loše da u startu stojimo na suprotnim stranama”, rekao je Teur.

Kvalitetnu suradnju očekuje i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk koji je izrazio zadovoljstvo konstituiranjem Gradskog vijeća te istaknuo da grad u polugodišnjem razdoblju posluje pozitivno.

“Situacija koja je pred nama i prilike koje dolaze će odrediti sam tijek sjednica Gradskih vijeća. HDZ je imao najveći broj glasova i mi smo imali prijedlog u nekom drugom smjeru, ali poštujući činjenicu da je kolega Teur dobio potporu i jednoglasno izabran od strane svih gradskih vijećnika želim, vjerujem, nadam se i ne sumnjam da će njegov rad kao predsjednika vijeća biti u koordinaciji sa mnom kao gradonačelnikom zaista zbog danjeg razvoja grada”, rekao je Turk.

Za potpredsjednike Gradskog vijeća nije bio zaprimljen nijedan prijedlog, dok su Matiju Teura za predsjednika predložili i podržali Domovinski pokret – MOST – Projekt domovina i SDP.

“Jako smo zadovoljni što je konstituirano Gradsko vijeće Grada Zaprešića. Mislimo da će Matija Teur tu funkciju predsjednika jako dobro obnašati. Iskustva ima, mlad je , inteligentan, pošten i sretni smo što su sve političke opcije prepoznale njegove kvalitete i podržale ga”, kazala je Barbara Knežević, predsjednica Domovinskog pokreta.

“Posebno mi je drago što je konstituirano Gradsko vijeće jednoglasno. Mi smo kao SDP odlučili biti konstruktivna oporba i sudjelovati te podržati jedini prijedlog koji je došao na pregovarački stol uoči konstituirajuće sjednice. Vjerujemo da će suradnja između gradonačelnika i novog Gradskog vijeća biti uspješna na korist svih građana Zaprešića i da će se prioritetno rješavati i donošenje GUP-a, prostornog plana te nagomilanih problema poput potresom porušenog Trga žrtava fašizma, rebalans proračuna, tako da sam optimist”, zaključio je Denis Begić, predsjednik SDP-a.

Vijećnicima čestitamo na osvojenim mandatima te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu na dobrobit našega grada i svih Zaprešićana.