Prometna nesreća, vožnja pod utjecajem alkohola i krađe obilježile policijski dan

NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na zaprešićkom policijskom području dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Zagrebačkoj ulici u Šibicama gdje je došlo do sudara između teretnog i osobnog vozila.

U Žlepcu Goričkom osobno vozilo naletjelo je na divljač.

Prilikom kontrole prometa u Kupljenovom policijski službenici zatekli su 32- godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,67 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije. Muškarac je uhićen te će uz optužni prijedlog biti priveden na nadležni sud.

Od kaznenih djela zabilježena je krađa parfema iz trgovine u Zaprešiću i krađu artikala iz trgovine u Donjoj Pušći.

Podsjećamo, da policijski službenici i dalje provode kampanju “Manje oružja, manje tragedija”. Cilj akcije je povećanje opće sigurnosti građana, a glavna značajka je omogućavanje vremenski neograničene, dobrovoljne predaje zabranjenog i dozvoljenog oružja bez ikakvih sankcija. Dragovoljna predaja se odnosi na sve vrste oružja, a provedbom kampanje poziva se i apelira na sve one koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i druga eksplozivna sredstva da bez straha prijave policiji s napomenom da građani sami ne donose oružje nego obavijeste policiju na 192.