Podignuta optužnica protiv zaprešićke skupine koja je dilala drogu

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu podiglo je optužnicu protiv devet osoba koje terete da su nabavljali i potom prepakiravali te prodavali razne vrste droga, među ostalim i u dječjem vrtiću na području Zaprešića.

Među okrivljenicima su Dražen B. (40), Ante U. (29), Mario K. (41), Darko S. (32), Dejan R. (39), Tomislav V. (32), Marko Š. R. (36), ravnatelj Dječjeg vrtića „Zvono“ u sklopu vjerske zajednice Kristova crkva Petar Tešić (39) i jedna osoba u dobi od 54 godine, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Tužiteljstvo je, ne priopćivši identitete okrivljenika, preciziralo da ih se tereti da su nabavljali veće količine kokaina, heroina, marihuane, amfetamina i MDMA koju su skrivali i prepakiravali u svojim domovima, dječjem vrtiću, Tešićevoj obiteljskoj kući te u baraci u Brdovcu.

Pripremljenu drogu su, ističe tužiteljstvo, međusobno preprodavali te je prodavali drugim preprodavačima i konzumentima, dok su zaradu međusobno dijelili.

Tužiteljstvo je dodalo da je kod okrivljenika pronađeno 691 gram heroina, 665 grama kokaina, 2,1 kilogram amfetamina, 2511 tableta MDMA, 5,5 grama smole konoplje, 9,4 grama MDMA te oprema za vaganje i pakiranje droge.

Vijeće novozagrebačkog Općinskog suda produljilo je na prijedlog tužiteljstva istražni zatvor protiv osmero okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela, zaključuje Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu.