„USPORI i slobodno zakasni svekrvi na ručak!“

NE PROPUSTITE NOVOSTI

Jeste li već primijetili duhovitu i inovativnu kampanju Županijske uprave za ceste kojom se nastoji povećati oprez vozača i sigurnost svih sudionika u prometu?

Naime, na više lokacija na području Zagrebačke županije, Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije postavila je ploče na prometne lokacije koje šalju poruke vozačima i pozivaju ih na opreznu vožnju. Postavljene ploče svojim izgledom i upečatljivim natpisima privlače pažnju vozača, a cilj natpisa je podsjetiti vozače na ono najbitnije – njihovu sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Zanimljivi natpisi poput: „Pojas ti dobro stoji!“, „Na ovom dijelu ceste nesreće su STROGO zabranjene!“, „USPORI i slobodno zakasni svekrvi na ručak.“, „Budi frajer, ne vozi dok piješ.“, „Budi naš heroj, vozi oprezno!“, „Nisi Superman, uspori!“, „Ne budi moron, gledaj cestu, a ne mobitel!“, „Mama vozi polako.“, „Vozi sigurno. – Tvoj netko“ svakako predstavljaju iskorak i potpuno novi način komunikacije prema vozačima, ali i svima koji pored natpisa prolaze.

„Naš primarni zadatak je kontinuirano ulagati u poboljšanje kvalitete prometne infrastrukture na području Zagrebačke županije i na tome sustavno radimo. Istovremeno, naš zadatak je i podići svijest svih sudionika u prometu na koje sve načine možemo sami povećati sigurnost na našim prometnicama. Svatko od nas, svaki sudionik u prometu izravno svojim ponašanjem utječe na sigurnost svih. U moru istih i sličnih poruka tražili smo način kako da naša poruka bude uočljiva, drugačija, zanimljivija. Vjerujem da smo u tome uspjeli, već smo dobili brojne pozitivne reakcije i to nas jako veseli“, izjavio je Tomislav Landeka, ravnatelj ŽUC-a Zagrebačke županije.

S obzirom na činjenicu da se veliki broj prometnih nesreća može spriječiti, od iznimne je važnosti provoditi preventivne kampanje kako bi se podigla svijest o oprezu i sigurnosti u prometu.