Čak 7 prometnih nesreća ovoga vikenda

NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Proteklih 48 sati obilježile su prometne nesreće. Tako su s petka na subotu evidentirane četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Prometna nesreća zabilježena je na kolniku Zagorske ulice u Donjoj Pušći gdje je došlo do udara osobnog vozila u parkiranu poluprikolicu. Na kolniku Vatrogasne ulice u Donjem Laduču i na kružnom toku na D1 u razini mjesta Jablanovec došlo je do sudara između dva osobna vozila, a na parkirališnom prostoru Ulice A.B. Krčelića u Zaprešiću došlo je do udara osobnog vozila u parkirani automobil.

U Poljanici Bistranskoj, kolnikom Ulice Pešćenka, osobnim vozilom upravljao je 19-godišnjak, a da nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozač je izgubio nadzor nad vozilom, sletio van kolnika i udario u betonski rubni kamen nogostupa te se nastavio nekontrolirano kretati vozilom. Zatim je preletio potok i s prednjim djelom udario u južnu zemljanu uzvisinu potoka Pešćenka te je nastavio dalje vožnju po mekom terenu pa se okrenuo na krov. Lakše tjelesne ozlijede zadobili su vozač i putnik, dok je putnica zadobila teške tjelesne ozlijede.

U Mariji Magdaleni prilikom kontrole prometa policijski službenici zatekli su 29-godišnjaka koji upravlja mopedom bez položenog vozačkog ispita. Vozač je uhićen te je prepraćen na zadržavanje nakon čega je doveden na nadležni sud gdje mu je izrečena kazna od 6000 kuna i zabrana upravljanja AM kategorijom 2 mjeseca.

U Trsteniku je došlo do naleta osobnog vozila na divljač.

Sa subote na nedjelju zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Na kolniku Ulice Jure Petrekovića u Zaprešiću gdje je zabilježen sudar između dva osobna vozila te na D1 gdje je došlo do naleta osobnog vozila u rubnjak nogostupa.

S nedjelje na ponedjeljak u Bistranskoj ulici u Zaprešiću došlo je do požara suhe trave na zapuštenom zemljištu. Požar su ugasili vatrogasci.

Od kaznenih djela zabilježeno je oštećenje na vratima zgrade u Ulici Ljudevita Gaja u Zaprešiću od strane 47-godišnjaka koji je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Kliničku bolnicu Sveti Duh.