Crveni križ Zaprešić dobio donaciju vrijednu više od 18.000 kuna

NE PROPUSTITE NOVOSTI

U sklopu projekta „Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala“, gradskim društvima Crvenog križa Zagrebačke županije donirana su pomagala ukupne vrijednosti 152.200 kuna. Potvrdu o darovanju pomagala predstavnicima gradskih društava Crvenog križa Dugog Sela, Ivanić-Grada, Jastrebarskoga, Samobora, Svetog Ivana Zeline, Vrbovca, Velike Gorice i Zaprešića uručio je zamjenik župana Ervin Kolarec.

„Cilj je pomoći sugrađanima koji su u potrebi i koji preko HZZO-a, iz bilo kojeg razloga, ne mogu doći do pomagala. Radi se o kroničnim bolesnicima, osobama u palijativnoj skrbi, nepokretnim osobama, gerijatrijskim pacijentima, ali i sugrađanima koji su privremeno nepokretni zbog operativnih zahvata ili lomova ekstremiteta“, tijekom primopredaje pomagala, organizirane u Velikoj Gorici, rekao je Ivica Cvetković, predsjednik ŽD-a Crvenog križa Zagrebačke županije.

Donacija koju je dobilo GDCK Zaprešić vrijedna je 18.642,50 kuna i obuhvaća 5 električnih bolničkih kreveta namijenjenih kućnoj njezi bolesnika, 5 odgovarajućih medicinskih madraca, 4 PVC plahte, 2 anti dekubitalna madraca i jednu WC stolicu “princezu”.

Donacija će značajno povećati fond pomagala kojima raspolaže posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala Crvenog križa Zaprešić te je tako sada na raspolaganju 13 medicinskih kreveta s odgovarajućom pratećom opremom (madracima, plahtama i sl.) te više ostalih pomagala kao što su invalidska kolica, hodalice, štake, wc stolice i sl.

“Potreba za ovakvim pomagalima konstantno postoji te nam je do sada raspoloživi fond pomagala većinom na posudbi kod građana, osobito kreveti za kućnu njegu. Kako su medicinski kreveti među skupljim pomagalima ove vrste to nam se građani najčešće obraćaju upravo iz potrebe za ovim pomagalom dok druga jeftinija pomagala kao što su štake često ipak uspijevaju nabaviti sami. Zahvaljujući ovoj donaciji moći ćemo bolje odgovoriti na potrebe građana. Usluge posudionice medicinskih pomagala namijenjene su prije svega socijalnu ugroženim građanima, a posudba se inicijalno odobrava na rok od 6 mjeseci uz mogućnost produženja”, rekao je Denis Ljevaković, ravnatelj zaprešićkog Crvenog križa.

Foto: GDCK Zaprešić