Remećenje javnog reda i mira te nasilničko ponašanje obilježilo vikend

NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Tijekom vikenda, 26. i 27. lipnja evidentirano je narušavanje javnog reda i mira u Brdovcu od strane punoljetnog muškarca koji je u alkoholiziranom stanju vrijeđao susjede te je jednu i fizički napao. Muškarac je smješten u Psihijatrijsku bolnicu te je podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

U Gornjoj Bistri punoljetni muškarac je uhićen zbog nasilničkog ponašanja koje je učinio pod utjecajem alkohola prema svom ocu u prisutnosti djeteta. Muškarac će uz optužni prijedlog biti prepraćen na nadležni sud.

Počinjena su i kaznena djela krađe bicikla iz otvorene garaže u Šibicama te artikala iz trgovine u trgovačkom centru. Počinitelja je uhvatila zaštitarka.

Na DC 1 došlo je do prometne nesreće između dva osobna vozila te je zabilježen nalet osobnog vozila na divljač.

Dogodila su se i dva požara. Jedan na otvorenom prostoru u visini mjesta Jablanovec, dok je u Kraljevom Vrhu došlo do požara u drvenoj kući gdje je evidentirana i materijalna šteta.

Policija je tijekom vikenda pojačano nadzirala vozila i vozače te je utvrdila ukupno 15 prometnih prekršaja.

U ponedjeljak 28. i utorak 29. lipnja 2021. godine na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno – represivna akcija „Nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala“