Župan Kožić u Vršilnici dodijelio bespovratne potpore poduzetnicima

NOVOSTI

Župan Stjepan Kožić u petak, 18. lipnja u Vršilnici Novih dvora dodijelio bespovratne potpore za početak poslovanja poduzetnicima s područja Zagrebačke županije. Potpore ukupne vrijednosti milijun kuna trebale bi olakšati poslovanje 71-om poduzetniku početniku.

“Svaki početak nije lak, vjerojatno ni ovaj, ali i sama odluka da se krene u poduzetništvo je dobro promišljena, dugo razrađivana te se nadam da će, na kraju, biti pokazano da je bila ispravna. Zagrebačkoj županiji to je garancija da se unutar županije “rađaju” nove snage koje vode gospodarstvo, a time će i županija biti razvijanija i na usluzi svim našim žiteljima”, rekao je Kožić.

Zagrebačka županija je ukupno za ovu godinu osigurala 9,1 milijun kuna bespovratnih potpora za poduzetnike, dodao je Kožić.

“Nema županije koja u Hrvatskoj toliko izdvaja za poduzetništvo. Od početka je odnos županije prema poduzetnicima odgovaran jer smatramo da bez njih nema napretka ni razvoja”, dodao je.

Koliko ovakva pomoć županije znači poduzetnicima početnicima rekla nam je Tatjana Mutak, vlasnica knjigovodstvenog servisa.

“Ova potpora znači mi jako puno za proširenje poslovanja. Posao je krenuo odlično pa ću ovom potporom moći zaposliti osobu, nabaviti sav potrebni materijal te napraviti web stranicu”, rekla je Mutak.

Zagrebačka županija po razvoju poduzetništva nalazi se u vrhu Hrvatske, a dodjeli potpora nazočio je i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

“Svima koji ste ove potpore dobili od srca čestitam i želim vam svaki uspjeh u poslu kojeg razvijate. Zahvaljujem Zagrebačkoj županiji i županu Kožiću na odlukama koje su omogućile ove potpore te što je trajna odlika županije da ulaže u gospodarstvo i u mlade”, kazao je Turk.

Ovakva druženja nastavljaju se dodjelom potpora poduzetnicima koji su ostvarili potpore za proizvodne i neproizvodne djelatnosti u ukupnom iznosu od 6 milijuna kuna, a tu je 2,1 milijun kuna covid potpora.