Ne propustite koncert Ezerki & 7/8 u Vršilnici Novih dvora

NOVOSTI

Uživajte u najljepšim makedonskim pjesmama na koncertu “čuvara tradicionalne makedonske glazbe”, sastava Ezerki & 7/8 u Vršilnici, Novih dvora Jelačićevih.
Zaprešićka publika imat će prilike čuti najpoznatije makedonske pjesme i ore poput “Aj zasvirete mi čalgii”, “Makednonsko devojče”, “Vo naše selo”, “Eleno kerko”, “Jovano”, “Jovanke”, “Bitola”, “More sokol pie voda na Vardarot” i mnoge druge.

Koncert je na rasporedu u nedjelju, 20. lipnja u 19.30 sati u zaprešićkoj Vršilnici, a cijena ulaznice je 50 kuna. Karte je potrebno rezervirati na broj 098 352 590 ili mailom na ezerki78lena@net.hr. (zbog održavanja distance, ako rezervirate više od 1 ulaznice, obavezno napisati jeste li obitelj).

Djelujući u okviru Hrvatsko-makedonskog društva iz Zagreba, Republika Hrvatska, ženska vokalna etno grupa „Ezerki“ i orkestar „7/8“ stekli su se s nazivom „čuvari tradicionalne makedonske glazbe“. Suradnja ovih entuzijasta, dijelom amaterskih glazbenika, započela je slučajno s idejom da sačuvaju tradicionalne makedonske pjesme i populariziraju ih u Hrvatskoj i inozemstvu. „Ezerki“ su osnovane na inicijativu Lene Đapić 1995. godine, a orkestar „7/8“ 2000. godine.