Prometne nesreće obilježile vikend

NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

S petka na subotu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u Zaprešiću na raskrižju državne ceste D225 i Ulice Ante Starčevića gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila. U Ulici Jakšina u Zaprešiću dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom gdje je došlo do naleta osobnog vozila na zaustavljeni automobil.  U Jakovlju i Svetom Križu evidentirani su naleti osobnih vozila na divljač. Od kaznenih djela zabilježena je krađa goriva s benzinske postaje u Zaprešiću.

Subota na nedjelju dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u Gornjem Laduču na kolniku Zagrebačke ulice gdje je motocikl naletio na osobni automobil. Lake tjelesne ozlijede zadobio je vozač motocikla.  Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 1,51 promil priveden je 52-godišnjak koji je smješten na zadržavanje do otrježnjenja, a protiv istog slijedi optužni prijedlog.

S nedjelje na ponedjeljak dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom na kolniku Stubičke ulice u Jablanovcu gdje je punoljetni muškarac pod utjecajem alkohola od 1,5 promila upravljao teretnim vozilom kolnikom navedene ulice te je prilikom okretanja vožnjom unazad teretno vozilo udarilo parkirani osobni automobil. Vozač teretnog vozila je uhićen te će uz optužni prijedlog biti prepraćen na nadležni sud. U Krapinskoj ulici u Jablanovcu došlo je do naleta osobnog vozila na divljač. Evidentirana je i dragovoljna predaja poluautomatske puške i 204 komada raznog streljiva u sklopu kampanje “Manje oružja, manje tragedija”.

Policijski službenici su i tijekom ovoga vikenda provodili pojačani nadzor vozila i vozača te su utvrdili 25 prometnih prekršaja.