S radom kreću posebni timovi za cijepljenje

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

U svih 8 ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije od četvrtka, 10. lipnja 2021. bit će ustrojeni posebni timovi za cijepljenje koji će raditi u ambulantama posebnog dežurstva te će cijepiti sve zainteresirane stanovnike Zagrebačke županije protiv COVID-19.

Tako će svi stanovnici koji se žele cijepiti, osim kod svojih liječnika obiteljske medicine, moći to napraviti i u ambulantama posebnog dežurstva uz prethodnu telefonsku najavu.

U Zaprešiću će se ambulanta za cijepljenje nalaziti na adresi Pavla Lončara 1, nedaleko Doma zdravlja, a cijepiti se možete ponedjeljkom (8-12 h), utorkom (8-12 h) i srijedom (14-20 h) uz prethodnu najavu. Narudžbe se primaju na broju telefona 01/3315-902 od 8 do 12 sati.

Također, ovog vikenda u subotu i nedjelju, 12. i 13. lipnja održat će se masovno cijepljenje drugom dozom u svih 9 gradova na posebno organiziranim punktovima. Svi stanovnici koji se trebaju docijepiti već su prilikom cijepljenja prvom dozom dobili svoj termin za drugu dozu, a docjepljivanje će se u Zaprešiću održati i ovoga puta u Vršilnici Novih dvora.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do sada je s jednom dozom cijepljeno 41 % stanovnika starijih od 18 godina, tj. njih 14% s dvije doze.

Iako je trenutna epidemiološka situacija na području Zagrebačke županije povoljna nužno je nastaviti s cijepljenjem stoga pozivamo stanovnike Zagrebačke županije da se jave svojim liječnicima ili u posebno organizirane ambulante te da se tijekom lipnja cijepe u što većem broju.