Max teatar u lipnju donosi niz predstava na otvorenom

NOVOSTI

Max teatar kreće s projektom pod nazivom “Kazalište za velike i male” te u lipnju donosi niz premijera, predstava, produkcija ovog vrlo aktivnog amaterskog glumačko-dramskog studija na platou pokraj Vršilnice te u ruševinama Novih dvora.

Prva premijera na rasporedu je već u srijedu, 9. lipnja, a riječ je o predstavi “Pobuna likova” Nine Horvat u režiji Nikoline Bakmaz koju izvode djeca od 2. do 4. razreda osnovne škole.

O čemu se u predstavi radi? Naime, Crvenkapici jednog dana dosadi da je u priči vuk svaki puta pojede, a lovac spasi pa odluči uzeti stvari u svoje ruke. Zarobi vuka i time promjeni radnju svoje bajke. Kad to čuju ostali likovi iz bajki nastane pravi kaos – Trnoružica ne želi spavati, Snjeguljica odbije pojesti jabuku, lovac je uvrijeđen jer je ostao bez posla, a što se dogodi kada nastane prava pobuna likova možete pogledati već u srijedu, 9. lipnja u 19 sati.

U ponedjeljak, 14. lipnja ne propustite predstavu “Mravica” Kristine Gavran koju izvode predškolci i prvašići u 18 sati.

Istoga dana, u 19.30 publiku očekuje predstava “Ljubav, obična glupost! Ili?” Kristine Jakšić koju će uprizoriti osnovnoškolci, dok će u 20.30 zaigrati predstava”Covid(io)-20 Maturalac” prema tekstu Branke Primorac, a nju će prikazati djeca sedmih i osmih razreda osnovne škole koji su zbog pandemije ostali bez maturalnih putovanja. Njihovo viđenje Brankina teksta ne propustite pogledati u ponedjeljak, 14. lipnja.

Iduću srijedu, 16. lipnja u 20 sati igra predstava “Veliki odmor” u kojoj glume djeca od 5. do 8. razreda osnovne škole, dok u ponedjeljak, 21. lipnja svakako pogledajte “San Ivanjske noći” koju će, na ljetni solsticiji, izvesti srednjoškolci u 20.30 sati.

Osim navedenoga, zaprešićku publiku očekuju i premijere profesionalnih predstava te novi projekt “Ulicama grada”.

Pokrovitelj “Kazališta za velike i male” je Grad Zaprešić, Turistička zajednica Grada Zaprešića i Zagrebačka županija.