Policijski službenici dovršili su očevid teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 29- godišnjak

NE PROPUSTITE NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Policijski službenici dovršili su očevid teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 29- godišnjak.

“U subotu u 11.30 sati 29-godišnjak je upravljao osobnim vozilom kolnikom ŽC 2195 Luka Pođunđek Zagrebačkom ulicom u smjeru sjevera. Prilikom upravljanja vozilom 29-godišnjak se kretao kolonom vozila kojom prilikom je u nekoliko navrata izvršio radnju pretjecanja osobnih vozila. Nakon što se mimoišao s osobnim vozilom koje se kretalo zapadnim prometnim trakom iste ulice u smjeru juga ponovno je započeo radnju pretjecanja traktora. Dolaskom do oznake kilometraže 0,1 km nije svoje vozilo u kretanju držao na sredini prometnog traka iz kojeg je razloga prešao s vozilom na desnu stranu kolnika, odnosno prema zapadnom rubu kolnika navedene ceste. Tom je prilikom sletio van kolnika na meki teren gdje je stražnjim lijevim kotačem vozila naletio na betinsku cijev mosta kojom prilikom je došlo do rotacije vozila i naleta gornjim dijelom vozila na stablo i ispadanja tijela u odvodni kanal. Vozilo se od siline udarca prepolovilo – prednji dio vozila ostalo je na stablu, dok je stražnji dio vozila odletio u drugo stablo. U nesreći smrtno je stradao 29-godišnjak. Policijski službenici obavili su očevid, a tijelo smrtno stradalog vozača prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb”, izvijestili su iz PP Zaprešić.

Na raskrižju Ulica Ivana Mažuranića i K.Š. Gjalskog u Zaprešiću došlo je do prometne nesreće s ozlijeđenom osobom. Tako što je 70-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,90 promila upravljao osobnim vozilom kolnikom Ulice Ivana Mažuranića te je dolaskom do raskrižja s Ulicom K.š. Gjalskog prošao pored prometnog znaka križanje ceste s prednošću prolaska, ušao je u navedeno raskrižje, a da nije propustio sva vozila koja su imala prednost prolaska. Na njegovo vozilo naletjelo je vozilo kojim je upravljala 44- godišnjakinja koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne ozlijede. Policijski službenici obavili su očevid.

Na D1 u visini mjesta Jablanovec došlo je do prometne nesreće s lako ozlijeđenom osobom. Na kružnom toku kod trgovačkog centra sudarila su se dva sobna vozila.
Dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Igrišću gdje su se sudarila dva osobna vozila. U Mariji Magdaleni i Jakovlju došlo je do naleta osobnih vozila na divljač.

U subotu, 5. lipnja u 12.45 policiju je nazvala punoljetna ženska osoba koja je prilikom košnje dvorišta u Žejincima naišla na veliku količinu minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva. Policijski službenici protueksplozijske službe preuzeli su eksplozivne naprave i streljivo, dok su policijski službenici PP Zaprešić oduzeli zračnu pušku, prerađenu pušku, skraćene cijevi, spremnik za automatsku pušku, ručno izrađenu vatreno oružje nalik na metalnu palicu, pet ručnih bombi bez eksploziva i detonatora, 2 upaljača za ručnu bombu, 2 dima uloška, 4 mehanička potezan upaljača, žice za miniranje, pištoljskog streljiva raznog kalibra, 3 vježbovna detonatora, 60 komada streljiva…

Od kaznenih djela zabilježeno je oštećenje fasade na kotlovnici u Mokričkoj ulici u Zaprešiću. Zabilježeno je i oštećenje pneumatika u Ulici Jure Petrekovića, krađa bicikla u Zaprešiću i oštećenja pečenjare Društvenog doma u Hruševcu Kupljenskom. Policijski službenici nastavljaju danje radnje u svezi pronalaska počinitelja navedenih kaznenih djela.

Policijski službenici tijekom vikenda proveli su akciju pojačanog nadzora vozila i vozača u kojoj je evidentirano 37 prometnih prekršaja, a najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 1,17 prolima.

U ponedjeljak, 7. lipnja policijski službenici povodit će preventivno-represivnu akciju “Brzina”.