Željko Turk novi/stari gradonačelnik Zaprešića

Najnovije Novosti

Željko Turk još je jednom dobio povjerenje građana i postao gradonačelnikom Zaprešića. U drugom krugu lokalnih izbora dosadašnji gradonačelnik Željko Turk, kandidat HDZ-a i HSU-a, pobijedio je Barbaru Knežević sa 4.733 osvojena glasa, dok je kandidatkinja Domovinskog pokreta, MOSTA i Projekta domovine dobila 4.329 glasova.

“Zahvaljujem Zaprešićanima i Zaprešićankama što su izašli na izbore i iskoristili svoje demokratsko pravo te odabrali vodstvo grada u naredne 4 godine. Posebno zahvaljujem svima onima koji su povjerenje dali meni, mom timu i mom zamjeniku Alanu Labusu, ali i svima onima koji dijele našu politiku koju smo provodili u zadnje 4 godine. Protekle 4 godine imali smo godine ubrzanog razvoja u kojima smo milijardu kuna investirali u naš grad. Drago mi je da su naši građani prepoznali taj put, a ono što je pred nama su tri nove velike investicije – most preko Save, nova škola s bazenom i uređenje Novih dvora. Time ćemo Zaprešić učiniti još ljepšim, boljim, kvalitetnijim nego što je danas jer razvoj Zaprešića nema alternative”, kazao je gradonačelnik Željko Turk nakon pobjede na lokalnim izborima.

Barbari Knežević pobjeda je izmakla za 400 glasova.

“Puno hvala svima. Puno hvala što ste izašli na izbore, što ste pokazali svoju volju. Čestitam gospodinu Turku na osvojenom još jednom mandatu, a mi ćemo opravdati svaki vaš glas i dalje ćemo se boriti za sve vas. Mandati su u vijeću i mi ćemo ih opravdati i raditi na dobrobit svih građana grada Zaprešića”, rekla je Barbara Knežević.

U drugom krugu na izbore je izašlo 43,12 % birača Zaprešića, a nevažećih listića bilo je 456, odnosno 4,79%.

Stjepan Kožić dobio je još jedan mandat za župana Zagrebačke županije sa 41.865 glasova te je pobijedio Mihaela Zmajlovića koji je dobio 35.967 glasova. U drugom krugu župana je izabralo 29,36% birača Zagrebačke županije.