48-godišnjak vozio s 3,74 promila, a 72-godišnjakinja prijevarom oštećena za 10 600 kuna

NE PROPUSTITE NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Pod utjecajem alkohola od 3,74 promila priveden je 48- godišnjak koji je smješten na zadržavanje do otrježnjenja, nakon čega je doveden na nadležni sud gdje mu je izrečena kazna od 10 000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Zbog posjedovanja droge privedene su ženska maloljetna osoba i muška punoljetna osoba nad kojima su povedena kriminalistička istraživanja, a slijede optužni prijedlozi.

Prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se u Industrijskoj ulici u Zaprešiću gdje je došlo do sudara između teretnog i osobnog vozila.
Na D1 u visini mjesta Jakovlje došlo je do naleta osobnog vozila na divljač.

Od kaznenih djela zabilježene su dvije krađe iz trgovina koje se nalaze u sklopu trgovačkog centra u Jablanovcu te krađa iz trgovine u Zaprešiću. Evidentirana je i krađa iz kontejnera na gradilištu u Pojatnu odakle je otuđena plinska peć, plinska boca, sjekire, mjeren trake, uljni radijator,… Policijski službenici obavili su očevid.
Nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil na nasipu pored rijeke Krapine odakle je otuđio žensku torbicu koja se nalazila prednjem sjedištu suvozača, a iz pretinca suvozačevih vrata otuđio je novčanik na ime oštećene i novčani iznos od 500 kuna.

Zabilježeno je i kazneno djelo prijevare. 72- godišnjakinja je zaprimila poziv sa skrivenog broja sugovornika koji se predstavio kao policijski službenik. Navodni policijski službenik  oštećenoj je rekao da je u trgovini otkrivena krivotvorena novčanica u apoenu od 200 kuna te da su na novčanici naknadno pronađeni njezini otisci prstiju pa da će dvojica njegovih kolega doći po novčanice od 200 kuna jer su iste krivotvorene. Dodali su da će ih uzeti, fotografirati u automobilu te gospođi izdati potvrdu.

Gospođa je, nažalost, povjerovala dvojici mladića koji su nakon nekoliko minuta došli do njezinog stana te im je predala 5600 kuna, u apoenima od 200 kuna, no na njihovo traženje predala im je i bankovnu karticu tekućeg računa te pin broj jer joj je bilo rečeno da će dobiti novu karticu i pin. Naknadno je s njezina računa podignu iznos od 5000 kuna, a ukupna materijalna šteta iznosi 10 600 kuna.

U cilju sprječavanja sličnih prijevara policija apelira na građane da nepoznate osobe ne puštaju u svoj dom i da im ne daju novce te da zapišu detalje poput izgleda osobe, registarskih oznaka, boje, marke automobila te odmah o tome obavijeste policiju.